Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.С.

07. 10. 2022. 12:07   >>  12:08

TRADICIONALNO

U Beranama održana manifestacija “Djeca crtaju na asfaltu”

Oko stotinu pedeset djece svih uzrasta, učestvovalo je danas u Beranama na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom “Djeca crtaju na asfaltu”.

Manifestaciju je organizovao opštinski Sekretarijat za kulturu, mlade i saradnju sa NVO, dok je finansijski pokrovitelj Ministarstvo kulture.

Savjetnik u resornom sekretarijatu, Remzija Ramusović, kazao je da se Opština trudi da održi ovu jedinstvenu manifestaciju i zahvalio se Ministarstvu kulture na podršci.

“Ovo je manifestacija po kojoj se Berane prepoznaje odavno, i trudićemo se ne samo da je održimo, već i da radimo na daljem razvoju”, kazao je Ramusović.

On je podsjetio na vrijeme kada je i sam, kao mladi likovni stvaralac, učestvovao u osmišljavanju manifestacije, prije četiri decenije.

“To je tada organizovano klub umjetnika. Želja nam je bila da se sto više djece okrene stvaralaštvu i razvoju kreativnih vještina. Danas je to, u eri digitalizacije, čini se i važnije nego na početku. Dobro je što su Opština i Ministarsvo kulture to prepoznali i daju punu podršku organizaciji”, rekao je Ramusović.

Radovi nastali na asfaltu, u raznim tehnikama, od kreda u boji do uljanih boja, ostaju da krase plato ispred zgrade Opštine, dok se svi drugi radovi na platnu čuvaju, a zatim organizuju izložbe.

“Veoma smo zadovoljni brojem djece koja učestvuju ove godine, ali ćemo se truditi da manifestaciju proširimo i u regionu, učešćem djece i iz drugih gradova”, kazao je Ramusović.

Jedinstvena manifestacija “Djeca crtaju na asfaltu” ove godine se održava četrdeset i prvi put, što samo po sebi govori o njenom značaju ne samo za Berane, već i za Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније