Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

07. 10. 2022. 11:53   >>  12:00 16

DAMJANOVIĆ I VOJINOVIĆ

Prosvjetarima veće plate od 1. januara

Ministri finansija i prosvjete Aleksandar Damjanović i Miomir Vojinović dogovorili su sa predsjednikom Sindikata prosvjete Radomirom Božovićem da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade, što bi omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara. Do kraja mjeseca biće precizirano na koliko povećanje plate prosvjetari mogu računati.

 

“Neophodno je preuzeti potrebne aktivnosti u cilju unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika”, zaključeno je na zajedničkom sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete Miomira Vojinovića i predsjednika Sindikata prosvjete, Radomira Božovića i potpredsjednika tog Sindikata, Jovana Draškovića.

Na sastanku čija je ključna tema bio materijalni status prosvjetnih radnika i sagledavanje realnih mogućnosti za njegovo unaprjeđenje, dogovoreno je da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade, što bi omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara.

"U tom kontekstu dogovoreno je da se do kraja tekućeg mjeseca organizuje još jedan radni sastanak na kojem će biti precizno utvrđeno povećanje zarada koje će biti predviđeno Prijedlogom zakona o budžetu za 2023. godinu", navodi se u saopštenju. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ministri Damjanović i Vojinović izrazili su razumijevanje za stavove koje su prethodno iznijeli predstavnici Sindikata obrazlažući položaj i potrebe kolega.

"Ministri su potvrdili da će, zajedničkim doprinosom i posvećenošću ministarstava i Vlade, omogućiti bolji materijalni status zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice", saopštili su iz Ministarstva. 

Sastanak je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer su definisane početne smjernjce koje će dalje omogućiti da se standard prosvjetara poboljša u granicama realnih finansijskih mogućnosti i budžetskih kapaciteta.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније