Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

14. 10. 2022. 17:00 >> 17:01

BAG PORUČILA

Misija OEBS-a će nastaviti da podržava rad Policijske akademije

Misija OEBS-a u Crnoj Gori snažno podržava Upravu policije u profesionalizaciji policijskog kadra i jačanju kapaciteta policijskih službenika u različitim oblastima, poručila je ambasadorka Dominik Vag koja je danas, sa saradnicima, boravila je u radnoj posjeti Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Kako je saopšteno iz Misije OEBS-a, na sastanku sa v.d. direktora Akademije Vladimirom Stanišićem i njegovim timom, prezentovani su izazovi sa kojima se ta ustanova suočava.

"Ocijenjeno je da je kroz zajedničku saradnju u budućem periodu neophodno unaprijediti brojnost i kvalitet nastavnog kadra u cilju ispunjavanja zahtjeva definisanih Zakonom o opštem obrazovanju, kao i tehničke kapacitete kada je u pitanju ispunjavanje potreba za većim brojem službenika u MUP/UP na obuci", navodi se u saopštnju.

Stanišić je, govoreći o i međunarodnoj međuinstitucionalnoj saradnji, izrazio posebnu zahvalnost šefici Misije OEBS-a na dosadašnjoj podršci Akademiji, kroz stručne i specijalističke obuke, donacije, studijske posjete.

Šefica Misije kazala je da Policijska akademija ima najvažniju ulogu u obezbjeđivanju policijskog obrazovanja i profesionalnom oblikovanju budućih policijskih kadrova.

„Posebno želim da pohvalim ulogu Akademije kada je u pitanju povećanje broja kadetkinja, što dalje doprinosi povećanju ukupnog broja žena u policijskoj službi i pomaže boljem zadovoljavanju potreba društva", kazala je ambasadorka Vag.
 
Nju je zanimalo na koji način Akademija planira da poveća broj primljenih kadeta, posebno imajucći u vidu da je broj penzionisanih policajaca obično vecći od broja upisanih studenata na Akademiju.

„Uskoro će biti pokrenuta platforma za e-učenje. Misija cće prilagoditi svoju podršku kako bi što bolje zadovoljila potrebe i policijskih kadeta, a sve na osnovu procesa koordinacije između ove dvije institucije", kazala je ambasadorka Vag.

Sastanku su prisustvovali menadžer Programa za bezbjednosnu saradnju i upravljanje u Misiji, Stiven Harmon (Stephen Harmon) i nacionalna savjetnica za saradnju u oblasti bezbjednosti Nađa Bobičić, te rukovoditeljka Sektora za obrazovanje Akademije Snežana Nedović, rukovodilac Sektora za stručno osposobljavanje i specijalističko usavršavanje Nikola Ašanin, rukovoditeljka Odjeljenja za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću Jelena Tomić, kao i nastavnica engleskog jezika Snežana Kadović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније