Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

15. 10. 2022. 22:27 >> 22:27

RAIĆEVIĆ - LATJU

Intenziviranje saradnje između Bara i Elbasana

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je gradonačelnika Opštine Elbasan Gledina Latju i Marinka Ćulafića, predsjednika udruženja "Crnogorska zajednica u Albaniji". Susret je bio razgovor o intenziviranju buduće saradnje, razmjeni iskustava i jačanju zajedničkog djelovanja u oblastima kulture, turizma, zaštite životne sredine i ekonomije.

Kako podsjećaju u saopštenju, Opština Bar i Elbasan su u novembru 2015. godine potpisale Memorandum o saradnji.

"Predsjednik Opštine Bar upoznao je Latju i Ćulafića sa brojnim programima i projektima koje sprovodi lokalna uprava, sa fokusom na aktivnosti kojima se Bar želi pocizionirati kao značajna turistička destinacija u ovom dijelu regiona, kao i one koje se tiču razvoja privrede i izgradnje infrastrukture.
Konstantovano je da Bar i Elbasan dijele brojne zajedničke vrijednosti u domenu istorije, kulture i kulturne baštine, te da je to osnova za buduću saradnju na organizaciji kulturno-umjetničkih manifestacija i aktivnostima na očuvanju kulturnog nasljeđa", navode u Opštini Bar.

Raičević se zahvalio gospodinu Ćulafiću na njegovom predanom radu na očuvanju i razvoju odnosa Crne Gore i njene dijaspore sa kojom je potrebno dodatno raditi na razmjeni iskustva i doprinosa lokalnoj zajednici.

Na sastanku je ocijenjeno i da postoje mogućnosti za realizaciju zajedničkih aktivnosti koje se tiču prekogranične saradnje u okviru projekata Evropske unije i iskazana je spremnost obje lokalne uprave da u budućnosti pažnju usmjere u tom pravcu u cilju daljeg razvoja privrede, ekonomije i turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније