Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

20. 10. 2022. 12:55 >> 12:55
1

BOŽOVIĆ - ŠĆEKIĆ

"Bolnica neophodna Budvi, Opština će obezbijediti zemljište"

Predsjednik opštine Budva Milo Božović predstavio je ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću inicijativu da se u toj opštini izgradi opšta bolnica sa svim pratećim sadržajima, kako bi Budva, kao prestonica turizma Crne Gore, dobila zdravstvenu ustanovu na sekundarnom nivou.

Božović je sa ministrom zdravlja koji je danas u posjeti Budvi, govorio i o stanovima za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Budva.

Kako navode u saopštenju Opštine, Božović je ukazao da svi statistički pokazatelji dokazuju opravdanost i neophodnost izgradnje ove zdravstvene ustanove.

"Njena izgradnja je višestruko značajna kako za građane naše opštine tako i za brojne turiste koji nas posjećuju. Opšte je poznato da Opština Budva učestvuje svake godine 50 odsto u ukupnom turističom prihodu Crne Gore, odnosno da se polovina turističog prihoda Crne Gore ostvari na teritoriji naše opštine. Imajući u vidu da u posljednjih nekoliko decenija u Budvi nije realizovan nijedan infrastrukturni projekat koji se finansira sa centralnog nivoa i državnog budžeta, smatram da je nastupilo krajnje vrijeme da se u Budvi izgradi bolnica po najvišim standardima i u skladu sa potrebama našeg najznačajnijeg turističkog mjesta", naglasio je Božović.

Šćekić je podržao i ideju o sonivanju bolnice kao i za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u zdravstvu.

"Prihvatamo inicijativu za formiranje nove bolnice u okviru zdravstvenog sistema i gledaćamo da sa stručnoim timom pristupimo planiranju i realizaciji te ideje u dogledno vrijeme. Budva ima sve više stanovnika i turista, moramo unaprijediti zdravstvenu uslugu na primorju Crne Gore. Ovakve ideje i inicijative su značajne, a za nas u zdravstvenom sistemu je veliki podstrek da ovakve inicijative dobijamo i da razmišljamo i djelujemo u tom pravcu", zaključio je Šćekić koji je prilikom ove posjete obišao i Dom zdravlja u Budvi.

Opština Budva je u cilju pokretanja inicijative za formiranje i izgradnju Opšte bolnice u Budvi pripremila Pristupni Elaborat od 1. septembra 2022. godine koji je izradio stručni konsultant Nikola Bura u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene djelatnosti u bolnicama i prirodnim lječilištima.

U inicijativi se navodi da je Opština Budva spremna da obezbijedi zemljište za izgradnju bolnice i pratećih sadržaja i da u daljoj saradnji sa Vladom Crne Gore učini sve kako bi zajedničkim snagama izgradili ovaj važan objakat za grad.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније