Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

30. 10. 2022. 17:43   >>  17:44 1

REAGOVANjE LIBERALNE PARTIJE

"Osuđujemo napad na CPC, posljedica huškanja od strane vlasti"

Liberalna partija osuđuje napad na prostorije Crnogorske pravoslavne crkve u Podgorici koje su kamenovane i demolirane, navodi se u saopštenju ove partije.

Oni su reagovali na informaciju da je polomljeno prozorsko staklo na prostorijama koje u Podgorici koristi Crnogorska pravoslavna crkva.

Iz Liberalne partije navode da je očigledno da se nastavlja progoron koji u Crnoj Gori nije viđen već decenijama.

"Plaši ovaj trend koji je posljedica narativa koji forsira vlast sa pozicija državne sile, gdje permanentnim manipulacijama huška na sve neistomišljenike i na sve što ima crnogorski prefiks. Očigledno se nastavlja progoron koji u Crnoj Gori nije viđen već decenijama, od početka 90-ih", navodi se u saopštenju.

Iz Liberalne partije pozivaju nadležne da rasvijetle napade na CPC.

"Zato pozivamo nadležne da hitno rasvijetle ove napade, da otkriju počinice i sankcioniše ih oštro za napad iz mržnje, što ovo jeste", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније