Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

01. 11. 2022. 10:19 >> 12:57
9

JASAVIĆ

"Kojašević doživio torturu, očekuje da policajci odgovaraju"

Fudbaler Damir Kojašević i njegova advokatica Azra Jasavić očekuju djelotvornu istragu u vezi sa postupanjem policije koja ga je u petak zaustavila u saobraćaju na Koniku i navodno maltretirala. Jasavić je kazala da se nada da će biti procesuirani svi odgovorni u slučaju koji je zabilježila i kamera.

Advokatica Jasavić kaže da je Kojašević doživio policijsku torturu 28. oktobra kada je zaustavljen na Koniku i da su to mogla vidjeti i djeca iz obližnje škole.

“Damir Kojašević je imao gips na ruci. Jasno je da nije pružao nikakav otpor i da je doživio ono što ste vidjeli na snimku, a to je da je mučen i zlostavljan”, kazala je Jasavić u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Ona je podnijela krivične prijave Osnovnom Vrhovnom državnom tužilaštvu, a obratila se Upravi policije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i ombudsmanu.

“Očekujemo od svih nadležnih organa da preduzmu sve zakkonom predviđene mjere, da se utvrde sve činjenice vezano za ovaj slučaj i da se nakon toga procesuiraju svi koji su u tome učestvovali”, kazala je ona.
Istakla je da Damir Kojašević očekuje da nadležni organi rade svoj posao.

“On je reprezentativac koji predstavlja Crnu Goru i štiitiće svoja prava, ne samo zbog sebe, nego zbog svih građana Crne Gore koji mogu doći u ovu poziciju”, kazala je ona.

Očekuju efikasnu i djelotvornu tužilačku istragu i procesuiranje svih koji su odgovorni kada se utvrde sve relevantne činjenice.

Ivana Đođić iz Građanske alijanse kazala je da je važno da institucije što hitnije reaguju da se ovaj postupak izvede do kraja kako bi se preduprijedile ovakve situacije.

“Jer smo svjedoci da u Crnoj Gori još imamo ovakva postupanja policijskih službenika, slučajeve torture i policijsku solidarnost koja je i dalje evidentna... Da nije bilo video snimka sa nadzorne kamere bila bi riječ građanina protiv policajaca i sve bi bilo teže utvrditi”, kazala je ona.

Istakla je da treba da se utvrdi pojedinačna odgovornost sva tri policijska službenika sa snimka.

“Ohrabrujem sve građane da se jave Građanskoj alijansi ako dožive slično iskustvo”, kazala je ona.

Istakla je da, nažalost, Crna Gora mora još mnogo da radi na temu torture i neprofesionalnog ponašanja pojedinih policajaca.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније