Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

05. 11. 2022. 07:02 >> 07:09
4

OPTUŽNICA PROTIV MEDENICE

"Potvrđeno je sve, imamo tri stana i garaže"

Dio optužnice protiv Miloša i Vesne Medenice, i još 14 osoba, je i njihova komunikacija putem "Skaj" aplikacije gdje se vidi, po navodima tužilaštva, da su jasno imali namjeru da utiču na sudske odluke da bi stekli veliku materijalnu korist. Prema optužnici, biznismen Marko Popović dobio je ponudu da spor u Vrhovnom sudu čiji je akter bila firma "Fab live" bude riješen u njihovu korist ali je zauzvrat Milošu Medenici dao tri stana u Budvi da bi postigao željeni sudski epilog. Popović je tužiocima rekao da mu je preko posrednika Miloš Medenica ponudio da postupak bude okončan u njihovu korist ali zauzvrat traži od deset do 15 odsto vrijednosti spora, u novcu ili nekretninama. Komunikacija koju su specijalni tužioci naveli u optužnici sadrži neke detalje tih dogovora. Optužnicu je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo 17. oktobra, a 17. novembra u Višem sudu biće održana kontrola optužnice.

Iz komunikacija na “Skaj ECC” aplikaciji, u dijelu koji se odnosi na postupak tuženog pravnog lica “Fab live” pred Vrhovnim sudom Crne Gore, i tri službene zabilješke Uprave policije, proizilazi da je u čat komunikaciji 28. februara 2020. godine N.R. za kojeg je utvrđeno da je koristio PIN oznake NFS33A okrivljenom Marku Vučiniću, za kojeg je utvrđeno da je koristio PIN oznake EEEAE3, poslao niz poruka.

U pitanju su poruke ove sadržine: “Ajde kume vidi tu da se pogleda slčaj, kakva je situacia da uzmemo koju paru kume isto ako se mogne”, “sa Gugijem se sudi”, “već je to predato da znaš”, “kum pogledaj predmet viđi sa kako pa da se dogovorimo nas trojica”, “Aj kume moraš, bez centa smo”, “Sve znam ne miješam se samo ti završi”

"Da je dana 2.marta 2020.godine N.R. okrivljenom Vučinić Marku poslao poruke sljedeće sadržine: “Ajde kume, vidi brate predmet on je na viši, potvrdi pogledajte ako može koliko može”, “Fab Live vs Gugi”, “Ne znam kume nađite predmet”, “na Apelacioni je potveđeno u korist Fab Live”, da je dana 7. aprila 2020. godine N.R. okrivljenom Vučiniću poslao poruke sljedeće sadržine “kume, potvrđeno je sve”, “imamo 3 stana i garaže”, “kvadrature ti javim”, “2 garaonjere i jedan iednosoban stan svaki stan ima garažu”, “Ajde sad mu piši oko ovoga da zna i on kume”, da je dana 23. aprila 2020. godine N.R. okrivljenom Vučiniću poslao poruke sljedeće sadržine “kume sad ću da potpišem ugovore za sat vremena”, navedeno je u tekstu optužnice, koju je u cjelosti objavio portal Libertas press.  

Takođe se tvrdi da je dana 8.maja 2020.godine N.R.  poslao Vučiniću poruke sljedeće sadržine “znači da kažem da je završeno samo da se iskuca!???”, “bio mi Bojan”, “dog smo se da se iznenađenja da im stigne postom presuda”, “Znam kume sve sam rekao akonse pročuje nećete ga dobit da znaš”, da je dana 20. maja 2020.godine N.R. okrivljenom Vučiniću poslao poruku sljedeće sadržine: “Donio je Bojan sad evo upravo”. 

"Pritom je u čat komunikaciji 2.marta 2020.godine okrivljeni Medenica Miloš, za kojeg je utvrđeno da je koristio PIN oznake 016KG5, Vučiniću za kojeg je utvrđeno da je koristio PIN oznake EEEAE3, poslao poruke sljedeće sadržine: “Daj br predmeta sad idem”, “Krenuo sam put nje”, da je dana 4. marta 2020. godine Medenica Vučiniću poslao poruke sljedeće sadržine: “Ja stisnuo kume majku za Fab Live da odma ćarimo koju paru. Ali predmet je kod sudije Femića, on se juče operisao. Tako da se predmet neće brzo završavati", “Dok se sudija ne oporavi", piše u tekstu optužnice. 

Navodi se i da je 30. marta 2020.godine Medenica Vučiniću poslao poruke sljedeće sadržine: “A kako nije, ali obavezno sa pogledom na more”, “E pa dobro kume, odnio sam ja prije ono da pročita. Ujutru ću je ispitati što i kako”.

"Te da je dana 11. aprila 2020.godine Medenica Vučiniću poslao poruke sljedeće sadržine: “Za jedno 15 dana će početi da radi onaj sudija za Fab Live", navodi se u tekstu optužnice. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније