Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 11. 2022. 10:42 >> 10:46

UDRUŽENjE “RODITELjI”

I protest opcija, jer nema naknada za novorođenčad

Roditelji beba rođenih ove godine vjerovatno neće dobiti naknade od 500 i 1.000 eura, uprkos tome što je Vlada to obećala još u martu 2022, jer ta izdvajanja nijesu predviđena rebalansom Budežeta za ovu godinu. Zbog toga iz udruženja “Roditelji” poručuju da su i protesti jedna od opcija, jer nadležni se ispunjavaju obećanja.

Predsjednica udruženja “Roditelji” Kristina Mihailović kaže da su roditelji računali na tu podršku jer je Vlada to obećala.

“Najgore je što nas i dalje zamajavaju, jer neće niko da izađe i kaže - ove godine nema naknada, a nama je jasno da ih neće biti jer ih nema u naknadam”, kazala je Mihailović, u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Podsjeća da je potrebno prema ranijim najavama iz Ministarstva rada i socijalnog staranja da svemu tome prethode izmjena zakonske regulative, a to najčešće traje po nekoliko mjeseci.

“Ovo je dodatno ponižavajuće jer ovo nije bila inicijativa građana jer je to najavila Vlada, a toga nema”, poručila je Mihailović.

Kaže i da se Udruženje ovim povodom obraćalo brojnim ministarstvima i poslanicima, ali odgovora nije bilo.

“Jedna od opcija je i protest, i najveći broj ideja i predloga je i da to bude protest sa djecom, jer je to način da kažemo da nećemo da pristanemo na obećanja koja neće biti ispunjena”, poručila je Mihailović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније