Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

07. 11. 2022. 15:35 >> 15:34

ADžIĆ-MARSELA

Italija ostaje najveći promoter proširenja EU

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas u posjetu ambasadorku Republike Italije, Andreinu Marselu, naglasivši u razgovoru da je saradnja sa tom zemljom veoma značajna za crnogorsku policiju i da očekuje njen nastavak i unapređenje.

Kako navode u saopštenju MUP-a, ambasadorka Marsela je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, i ponudila je pomoć italijanskih institucija u savladavanju problema nastalih nedavnim sajber napadom na crnogorski informacioni sistem.

Istakla je da iako je u Italiji nedavno došlo do političkih promjena, politika prema državama Zapadnog Balkana nije i neće se promijeniti, te da Italija, kao i do sada ostaje jedan od najvećih promotera proširenja EU.

Adžić je uputio zahvalnost ambasadorki na izuzetnoj saradnji koja postoji između italijanske i crnogorske policije, i najavio potpisivanje Memoranduma o saradnji između Crne Gore i Italije, koji će olakšati nabavku tehničkih sredstava, a sve u cilju poboljšanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na kraju sastanka sagovornici su se usaglasili da je trenutna politička situacija u Crnoj Gori izazovna, i da u svrhu nastavka daljih reformi koje bi rezultirale ubrzanjem puta ka EU, prva stavka na tom putu bi morala biti rješenje statusa Ustavnog suda, te izrazili nadu da će na predmetnoj sjednici Skupštine Crne Gore doći do širokog konsenzusa svih političkih subjekata u cilju rješavanja ovog pitanja.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније