Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

07. 11. 2022. 18:05 >> 18:05

SAOPŠTENjE UREDNIŠTVA

Tekst objavljen greškom, ubrzo povučen sa portala

Portal RTCG greškom je danas objavio saopštenje za javnost MANS-a od 22.09.2020. godine. Ubrzo nakon što je tekst objavljen, on je i povučen sa portala.

U pitanju je propust tehničke prirode bez ikakve namjere da se bilo kome pričini šteta. Zbog neprijatnosti, izvinjavamo se Ivanu Vukoviću, drugim osobama pomenutim u tekstu, Glavnom gradu, MANS-u i čitaocima, apsolutno uvjereni da Javni servis treba da bude primjer u očuvanju ugleda novinarske profesije i neko ko postavlja standarde.

Glavni grad uputio otvoreno pismo Javnom servisu

“Dana 7. novembra 2022. godine u 9.39 sati, na portalu www.rtcg.me, u rubrici Crna hronika, objavljen je tekst pod naslovom “Krivične prijave protiv Vukovića, Makrida i Toškovića”, koji su naknadno preuzeli i drugi mediji.

Sadržajem ovog teksta nanešena je šteta ličnom i profesionalnom ugledu dr Ivana Vukovića. Naime, predmet navedenog teksta je prijava koja je još prije dvije godine, konkretno dana 9. novembra 2020. godine, odbačena kao neosnovana, a što se u tekstu ne navodi. Nadležni državni organ pomenutu prijavu odbacio je zato što dr Ivan Vuković, ni kao fizičko lice, ni kao gradonačelnik Glavnog grada, nije učestvovao u proceduri odabira izvođača radova za izgradnju prve faze sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici, a samim tim ni u potpisivanju predmetnog ugovora.

U prilog tvrdnji da je tekst objavljen s namjerom da se nanese šteta dr Ivanu Vukoviću govori i činjenica da isti nije sadržao ni informaciju o tome da je dr Vuković podnio krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje u ovom slučaju.

Smatramo da Javni servis treba da bude primjer u očuvanju ugleda novinarske profesije i neko ko postavlja standarde u ovoj oblasti. Međutim, u konkretnom slučaju, budući da je ovu vijest u isto vrijeme objavio i portal www.borba.me, na koji ne treba posebno trošiti riječi, vjerujemo da ste ovakvim odabirom informacija, bez prethodne provjere navoda, ugrozili i sopstveni ugled.

Kako su ovaj tekst, prije nego što ste ga uklonili sa portala, računajući na relevantnost informacija, preuzelo nekoliko medija, a isti je plasiran i na društvenim mrežama, sigurni smo da ste svjesni posljedica koje su nastale, pričinjavajući time direktnu štetu ličnom i profesionalnom ugledu dr Ivana Vukovića, ali i Glavnog grada kao institucije. Shodno navedenom, za ovakav postupak očekujemo javno izvinjenje", navodi se u javnom pismu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније