Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р.

17. 11. 2022. 02:06 >> 02:04
1

POLICIJA UKAZALA

Lažni mejl Brđanina stigao na više adresa, istražuje se odakle je poslat

Uprava policije poslala je upozorenje da na mejl adrese više osoba, medija, udruženja stižu mejlovi lažne i neprimjerene sadržine u čijem potpisu je direktor Uprave policije (UP) Zorana Brđanina.

"Naša preporuka je da ne odgovarate na mejl i ne otvarati priloge, posebno ne u PDF formatu koji mogu biti maliciozni sadržaj. Preporuka je da se nakon prijema, navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese", istakli su u saopštenju.

Slična pojava je, kako navode, registrovana u zemljama Evropske unije (EU) i zemljama regiona.

"Napominjemo da se ne radi o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije", dodaju u saopštenju.

U toku su izviđajne metode Uprave policije u vezi navedene zloupotrebe.

Iz Uprave policije su kazali da uz tužilaštvo i eksperte iz obavještajno-bezbjednosnog i privatnog sektora rade na rasvjetljavanju događaja i identifikaciji lica koja su poslala veći broj mejlova na elektronske adrese netačnog i lažnog sadržaja u čijem potpisu je bio direktor Uprave policije.

"Masovni mejl - spam, koji je poslat sa Gugl mejl naloga na elektronske adrese je imao prilog u PDF formatu koji je bio u formi obavještenja da se protiv primaoca vodi postupak u vezi sa pedofilijom. U daljem tekstu se od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na mejl inače mu u suprotnom prijeti postupak pred nadležnim organima i da će navodi o pedofiliji biti proslijeđeni medijima. Još jednom apelujemo na građane i primaoce ovih mejlova da ne odgovaraju na mejl, ne otvaraju prilog, posebno ne u PDF formatu koji može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese", navodi se u policijskom saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније