Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

22. 11. 2022. 16:15 >> 17:10

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANjA

Održan sastanak o novom programu podrške Evropske unije

Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori organizovalo je prezentaciju novog programa podrške koji obuhvata i Crnu Goru – Program SOCIEUX+, navodi se u saopštenju ovog Vladinog resora.

Kako se u saopštenju navodi, na sastanku održanom u prostorijama Delegacije EU u Crnoj Gori, uvodnu riječ je imala državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić, koja je govorila o benefitima ovog programa za Crnu Goru.

SOCIEUX+ predstavlja instrument tehničke saradnje koji kofinansira Evropska unija, a koji podržava jačanje inkluzivnih sistema socijalne zaštite, politika rada i zapošljavanja i podstiče međusobnu razmjenu znanja i iskustva između država članica EU i partnerskih zemalja.

"Politika zapošljavanja, socijalne politike, posebna briga o marginalizovanim grupama, uključujući RE populaciju, žene i mlade su upravo politike koje su dospjele u vrh političke agende u periodu nakon pandemije uzrokovane virusom Kovid-19, pa je potreba za njihovim unapređenjem dodatno porasla. U tom kontekstu, neophodno je dalje unapređivati tržište rada u skladu sa novonastalim okolnostima, poboljšati kvalitet postojećih poslova, omogućiti pristup dostojanstvenom radu, kao i razvijanje različitih vještina koje će omogućiti brži pristup tržištu rada i smanjiti izraženu nezaposlenost“, istakla je državna sekretarka.

Ona je posebno naglasila da je ovo još jedna potvrda uspješne saradnje Crne Gore i evropskih institucija i još jedan korak unapređenja državne uprave na putu ka EU.

SOCIEUX+ predstavlja dodatnu podršku implementaciji brojnih programa koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u saradnji sa Evropskom komisijom, kao i podršku započetim reformama u socijalnoj i politici rada i zapošljavanja, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније