Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т. С.

25. 11. 2022. 14:28   >>  14:28

U BERANAMA

Klapa “Ville di montagna” na koncertu “Fašinada”

Novooformljena klapa “Ville di montagna”, koju čine učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Berana, učestvovala je na koncertu dječijih klapa “Fašinada”, koji je, povodom Dana djeteta, održan u Kotoru.

Na koncertu se predstavilo 12 dječijih klapa iz raznih krajeva Crne Gore, a mladom klapom iz Berana rukovode profesorice Andrijana Vučetić Obadović, Biljana Adžić i Tea Domazetović.

Članice su Jovana Bojović, Lana Čukić, Jana Čukić, Nikolija Šćekić, Andrea Popović, Nina Radunović, Darija Aković, Ema Adrović, Dunja Bakić, Maša Miladinović i Mina Miladinović.

Na koncertu su se predstavile pjesmama – “Još ne sviće rujna zora” i “Rano”. Aranžmane za obje pjesme uradila je Andrijana Vučetić Obadović.

U Beranama djeluje jedina ženska klapa na sjeveru Crne Gore pod nazivom “O’dive bel canto”, koja sa uspjehom nastupa sirom Crne Gore izvodeći numere različitih muzičkih žanrova, sa akcentom na crnogorske narodne melodije.

Klapsko pjevanje nije karakteristično za područje sjevera Crne Gore, već se vezuje za Boku i Dalmaciju, gdje brojne muške i ženske klape čuvaju tradiciju i kulturnu baštinu Jadrana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније