Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milica Stijepović, TVCG ]

26. 11. 2022. 16:18 >> 16:16
3

RADOJICA ZEJAK IZ PAŠINOG POLjA

Proizvođač na posljednjem mjestu, ostane mu crkavica da preživi

Mještani sela u podnožju Sinjajevine spremno su dočekali snijeg ove godine. Radojica Zejak iz Pašinog polja kaže da uvijek pripreme dovoljno namirnica, drva i svega što je potrebno za domaćinstvo, jer po pola godine put bude neprohodan, jer se ne održava niti čisti tokom zime. 

Zejaka kaže da stvari u poljoprivredi nijesu postavljene kako treba.

“Na prvom mjestu treba da bude proizvođač, pa ostali, a oni su proizvođača stavili na zadnje mjesto. Znači da mu malo nešto otkupe, tu crkavicu da preživi i da mu ništa ne ostane, da radi cio život da ništa ne zaradi”, navodi Zejak.

Glavni problem Pašinog polja je kaže seoski put koji se ne održava, pa jedino motornim sankama ili skijama mogu do sela.

“Nama i ne treba ništa više, samo put, imamo hranu piće i struju”, kaže Zejak.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније