Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

ТВЦГ

29. 11. 2022. 16:25   >>  16:24

OD UNICEF-A, ROTARI KLUBA, MKŽ

Institutu za bolesti djece oprema vrijedna 92.000 eura

Institutu za bolesti djece Kliničkog centra donirana je savremena oprema vrijedna 92 hiljade eura koja će omogućiti bolji kvalitet njege prijevremeno rođenih beba u Crnoj Gori. Donatori su UNICEF i njegov Poslovni savjet za prava djeteta, Rotari klub i Međunarodni kluba žena.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, istakla je da su obezbijedili inkubatore, respiratore, električne fotelje za majke i bebe, radi lakšeg ostvarivanja kontakta koža na kožu, monitor ambijantelne buke i frižidere za skladištenje majčinog mlijeka i krevetiće za bebe. Ova oprmwea omogućiče da naši najmlađi pacijenti imaju šro bolje uslove tokom oporavka, a ljekari i osoblje kvalitetnije uslove za rad", kazal je radulović.

Primopredaji donacije prisustvovali su dr Velibor Majić, direktor Instituta za bolesti djece, dr Danojla Dakić, pedijatar-neonatolog, Zorica Blagojević, majka dijece koja su liječena u Centru za neonatologiju, Huan Santander, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori i Sanja Mugoša, predsjednica Rotary kluba Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније