Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B./S.D. ]

02. 12. 2022. 09:46   >>  15:55 3

PROTEST RADNIKA ŽELjEZARE

"EPCG i Vlada da okončaju našu agoniju"

Bivši radnici nikšićke Željezare protestuju danas ispred više institucija koje smatraju odgovornim za to što problemi radnika i fabrike još uvijek nijesu riješeni. Prvo su se okupili ispred fabrike, a nakon toga i ispred EPCG, odakle su pozvali predstavnike te komapnije i Vlade da rješavaju njihovu agoniju.

Predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao je da svi znaju probleme radnika, ali da rješenja ni nakon šest mjesci nema.

“Mi ovo ne radimo iz bijesa već zbog toga što se borimo za goli život. Danas je šest mjeseci agonije radnika Željezare i njihovih porodica”, poručio je Vujović.

Kaže i kako radnici neće dozvoliti da fabriku ugasi turski investitor koji, kako navodi Vujović, ne zna šta je čelik.

“Ovdje smo da poručimo ljudima iz EPCG i Vlade da ovu našu agoniju završavaju što prije jer nema nazad ni nama, ni njima”, poručio je Vujović.

Bivši radnici Željezare protestovaće danas i ispred zgrade Predsjednika u Podgorici, ispred Skupštine i Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније