Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.  [ TVCG ]

05. 12. 2022. 16:15   >>  17:31 1

SASTANAK SA PREMIJEROM

Na sjednici Vlade naći će rješenje za bolnicu Meljine

Bolnica Meljine, zbog izostanka državne pomoći i smanjenja obima usluga kojefinansira Fond zdravstva, sve teže funkcioniše. Tim povodom juitros su se predstavnici Opštine Herceg Novi i Bolnice Meljine sastali s premijerom Dritanom Abazovićem. Vjeruju da će se već na narednoj sjednici vlade pronaći modalitet za funkcioniranje te zdravstvene ustanove.

"Mi smo danas zvanično predali premijeru kako i na koji način mi vidimo da se ovo pitanje treba riješiti. Puno je bilo razumijevanja sa njegove strane i dogovor je već na sljedećoj sjednici Vlade, koja će biti u četvrtak, da se iznese jedan jasan zaključak, posebno ka FZO, jer kada smo analizirali dokumenta, jedini način u ovom momentu je da se kroz FZO pomogne, odnosno, da se proširi određena vrsta djelatnosti, da na taj način se, do konačne odluke, taj dio bajpasira", kazao je nakon sastanka predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

"Ovo što je gospodin Katić naveo mjere su koje će omogućiti opstanak bolnice narednihmjeseci, da bi se dočekalo trajno rješenje. Trajno rješenje je da građaniHerveg Novog dobiju bolnicu Meljine u javnom zdravstvenom sistemu, da imajuopštu bolnicu, koja će biti na raspolaganju građanima", rekla je izvršna direktorka Bolnice Meljine dr Olivera Mihailović Elez.

Vlada: Postoji dobra volja da se situacija riješi u korist građana i zaposlenih

Kako je nakon sastanka saopšteno iz Vlade na sastanku je izražena zabrinutost zbog finansijske situacije u kojoj se našla ta zdravstvena ustanova i ocijenjeno kao urgentno da nadležni državni organi učine sve da se nađe rješenje i omogući normalno funkcionisanje Bolnice Meljine. 

Predsjednik Vlade je istakao da je informisan o finansijskim problemima Bolnice Meljine.

"Upoznati smo sa problemima, imamo razumijevanje za proteste i nezadovoljstvo građana. Iako su nam manevarske mogućnosti ograničene, zbog toga što je ova zdravstvena pod privremenom mjerom Tužilaštva, Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za ovaj problem", kazao je predsjednik Vlade Abazović tokom današnje press konferencije.

Uprkos komplikovanosti problema, kako je istakao premijer Abazović, sastanak je bio vrlo konstruktivan i predloženo je više potencijalnih kratkoročnih i dugoročnih rješenja. 

"Imamo tri modela za rješenje ovog problema. Nadamo se da ćemo imati podršku i Tužilaštva i Suda. Prva mjera će biti na sjednici Vlade ove sedmice. Problem isplate zaostalih zarada smo voljni da riješimo. Država ima i volju i sredstva i važno je da to uradimo po zakonu", kazao je Abazović.

Kako jw Na sastanku je zajednički zaključeno da postoji dobra volja obje strane da se ova situacija riješi u korist građana i zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније