Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

09. 12. 2022. 13:58   >>  13:55 3

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA

Abazović otvorio put Pljevlja - Mihajlovica

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Dritan Abazović, zajedno sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem, otvorio je dionicu puta Pljevlja - Mihajlovica.

Realizacija projekta rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionica: Pljevlja – Mihajlovica (granica sa Srbijom), dužine cca 12 km, počela je 10. avgusta 2020. godine, prema ugovoru koji je Uprava za saobraćaj zaključila sa firmom „Strabag“ A.G. Vien, Austrija, kao izvođačem radova, i završena u decembru 2022. godine.

Radovi na ovom projektu su obuhvatali potpunu rekonstrukciju dionice: Pljevlja – Mihajlovica (granica sa Srbijom) magistralnog puta M-6, u dužini od cca 12 km sa izgradnjom saobraćajnice sa dvije kolovozne trake širine po 3,55 m, bankinama širine 1,0 m i bermama sa rigolom širine 1,5 m, podsjetili su iz Vlade.

Takođe, radovi na ovom projektu su obuhvatali: rekonstrukciju raskrsnice na ukrštanju sa regionalnim putem Bijelo polje – Pljevlja, ugradjena je nova kolovozna konstrukcija na cijeloj duzini trase, novi BNS od 12 cm kao i habajuci sloj asfalta od 4 cm, izvršena je izgradnja dodatnih traka u dužini od 600 m (iz oba smjera od po 300 m) na graničnom prelazu Jabuka, izvršena je rekonstrukcija i potpuna sanacija klizišta na lokalitetu „Vijenac“ u dužini od 120 m sa ugradnjom šipova dubine do 15m, izvršena je rekonstrukcija i potpuna sanacija dubokog propusta duzine 70 m, izvršena je rekonstrukcija i potpuna sanacija nestabilne kosine u dužini od 80 m, izvršena je izgradnja potpornih konstrukcija ukupne duzine cca 1000 m, izvršena je izgradnja novog sistema za prihvatanje atmosferskih voda uz izgradnju rigola i propusta, izvršena je ugradnja nove saobraćajne signalizacije vertikalne i horizontalne, te novih sistema pasivne bezbjednosti saobraćaja.

Obostrana autobuska stajališta su izgrađena na svim lokacijama gdje je lokalna zajednica izrazila zahtjev i pokazala potrebu za njihovim postojanjem budući da nisu bili predviđeni Glavnim projektom. 

"Ugovor sa izvođačem radova potpisan je na iznos od 7,506,650.60 eura bez obračunatog PDV-a. Na osnovu potpisanih ugovora o finansiranju ovog projekta, od strane EIB su za izvođenje radova na ovom projektu opredjeljena sredstva u iznosu od 6.400.000,00 eura. Preostali dio finansijskih sredstava obezbijeđen je iz Budžeta Crne Gore", dodaju iz Vlade.

Vršenje stručnog nadzora povjereno je kompaniji „Temelsu“ Ankara, Turkey.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније