Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

10. 12. 2022. 09:37 >> 09:41
1

DUKAJ

"Vlada će raspustiti SO ako ne ostvaruje funkciju"

Kad Skupština opštine duže od šest mjeseci ne održava sjednice, ne izvršava odluke nadležnih sudova ili ne izvršava zakonom utvrđene obaveze, Vlada će upozoriti skupštinu da obezbijedi ostvarivanje svojih funkcija, poručio je ministar javne uprave u tehničkom mandatu Maraš Dukaj.

“Ako skupština nakon upozorenja ne uspostavi obavljanje zakonom utvrđene obaveze, Vlada će, na predlog Ministarstva javne uprave, raspustiti skupštinu i imenovati odbor povjerenika koji će preuzeti funkciju skupštine”, napisao je Dukaj na Tviteru.

Kako je istakao, Ministarstvo javne uprave prati zakonski kontinuitet održavanja sjednica skupština i ostvarivanja prava građana u svakoj lokalnoj samoupravi, i postupaće u svakoj situaciji kada za to budu ispunjeni uslovi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније