Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

13. 12. 2022. 10:29 >> 11:13
6

VOJINOVIĆ

"Bezbjednost djece na prvom mjestu, nastava onlajn do kraja sedmice"

Ministar prosvjete Miomir Vojinović istakao je povodom novih dojava o bombama u crnogorskim školama, da sve što preduzimaju, i juče i danas, rade u koordinaciji sa Upravom policije, te da je bezbjednost djece na prvom mjestu. Kako je napomenuo nastava će se danas organizovati onlajn, a moguće i tokom čitave sedmice.

Dodao je da je Ministarstvo dužno da obezbijedi bezbjedno okruženje za djecu i ne želi da se dotiče političkih tema i mogućih političkih motivacija za ovakve pojave.

"U kontaktu sam sa čelnim ljudima svih obrazovnih ustanova. Ovo nije radnja koju treba da vodi Ministarstvo prosvjete, sve što radimo radimo u koordinaciji sa Upravom policije. Istog trena sam kontaktirao UP i oni rade svoj posao. Ključ svega je da radimo na tome da se obezbijedi proces nastave i da bude bezbjedan. Danas će biti onlajn nastava, a moguće i cijele nedjelje", naglasio je Vojinović.

Ministarstvo prosvjete je, poštujući preporuke Uprave policije, donijelo odluku da se nastava danas u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje onlajn.

"Na ovaj način nastojimo da obezbijedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih. U saradnji sa Upravom policije, blagovremeno ćemo obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Takođe i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje intrukcija Ministrarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji", naglašavaju u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније