Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мина [ R.B. ]

16. 12. 2022. 17:22   >>  17:18

DUKAJ PORUČIO

Profesionalna javna uprava visoko u prioritetima Vlade

Vlada u svojim prioritetnim oblastima visoko pozicionira profesionalnu javnu upravu koja kvalitetno pruža usluge korisnicima i ima adekvatne pristupne kapacitete na putu ka Evropskoj uniji (EU), rekao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Dukaj učestvuje na forumu “Put do najsavremenijeg upravljanja: prelazak sa usluge One-stop shop do Non-stop shop“ u Bakuu, u organizaciji azerbejdžanske Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije.

Dukaj je, na panel diskusiji „Budući trendovi za pružanje javnih usluga i pametno upravljanje“, rekao da je to pitanje izuzetno značajno, ne samo za Crnu Goru, već i globalno.

“Istakao je da Vlada u svojim prioritetnim oblastima visoko pozicionira profesionalnu javnu upravu, koja kvalitetno pruža usluge krajnjim korisnicima i ima adekvatne pristupne kapacitete na putu ka EU”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Dukaj je naglasio značaj procesa digitalizacije i jačanje sajber bezbjednosti.

Navodi se da je on poseban akcenat stavio na Strategiju digitalne transformacije i Strategiju reforme javne uprave za period od ove do 2026. godine.

Iz Ministarstva su pojasnili da se strategijama planira unapređenje procesa digitalizacije i upravljanja kvalitetom u javnoj upravi u oblasti pružanja usluga, što će dovesti do standardizacije procesa rada u čitavoj javnoj upravi i razvoja e-servisa za potrebe građana i privrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније