Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

03. 01. 2023. 13:47 >> 16:32
1

JANjUŠEVIĆ

Pljevlja: Donirao prečišćivače vazduha za vrtiće i škole

Imajući u vidu ekstremno zagađenje vazduha u Pljevljima, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević doniraće aparate za prečišćavanje vazduha jedinicama vrtića "Eko bajka", osnovnim školama "Boško Buha", "Ristan Pavlović", Salko Aljković", gimnaziji "Tanasije Pejatović", Srednjoj stručnoj školi, JU "Zračak nade", Domu za stare i dječjem odjeljenju Opšte bolnice. Isporuka aparata očekuje se u narednih nekoliko dana.

"Kao društveno odgovorna kompanija, Rudnik uglja se priključuje korisnim i urgentnim akcijama u cilju zaštite nejranjivijih kategirija stanovništva. Uvjeren sam da će prečišćivači vazduha u vremenu kada je naš grad na listi najzagađenijih na svijetu, dati doprinos zaštiti prevashodno djece od uticaja zagađujućih materija iz vazduha", saopštio je Janjušević.

Poručio je da je vrijeme za širu društvenu akciju svih aktera kako se ova godina nikada više ne bi ponavljava.

"Kotlarnice i individualna ložišta koja su izvor zagađenja moraju imati alternativu. Jasno je da su ovo kratkoročne mjere koje ne rješavaju problem zagađenosti, ali predstavljaju male pomake kao odgovor na povremene ekstremne ekološke probleme", rekao je Janjušević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније