Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

07. 01. 2023. 08:34 >> 08:30

ČESTITKA DANIJELE ĐUROVIĆ

"Mojkovac da se vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta"

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 7. januar Dan opštine Mojkovac uz želju da nova uprava da maksimalan doprinos da se grad vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta za sve njegove građanke i građane.

Ona je uputila čestitku predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicima i svim građankama i građanima Mojkovca.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 7. januar, Dan opštine Mojkovac. Slava crnogorskog oružja mnogo puta se dokazala u našoj istoriji, pa tako i 7. januara 1916. godine na Mojkovcu, kada su junaci iz svih krajeva Crne Gore pokazali hrabrost, srčanost i odlučnost i pružili herojski otpor okupatorskim snagama na brdima iznad ovog grada. Mojkovac je dao veliki doprinos i pobjedi nad fažizmom u borbi za slobodu našeg naroda i, u tom smislu, uvijek će zauzimati posebno mjesto u istoriji Crne Gore. Slobodarstvo je bilo i ostalo temeljna i trajna vrijednost ovog grada u dolini rijeke Tare. U jednom vremenskom periodu Mojkovac je postao simbol napretka, ekonomskog i industrijskog razvoja sjevera Crne Gore, pa sam uvjerena da će nova uprava ovog grada dati maksimalan doprinos da se Mojkovac vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta za sve njegove građanke i građane", naglasila je Đurović u čestitki.

Kako je istakla, imajući u vidu brojne ljudske, prirodne i privredne potencijale ovog kraja, lokalna samouprava u saradnji sa državnom vlašću, mora stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje investitora kako bi motivisali Mojkovčane, a posebno mlade ljude da ostaju na svojim ognjištima i tu grade svoje živote i karijere.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније