Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milan Marojević, Radio CG ]

09. 01. 2023. 14:39   >>  14:34 1

ĐUKANOVIĆ

Vazduh najzagađeniji u Bijelom Polju

Prema podacima sa automatskih analizatora u okviru državne mreže danas su izmjerene znatno niže koncentracije PM čestica u četiri naša grada, kazala je za Radio Crne Gore Gordana Đukanović iz Agencije za zaštitu životne sredine.

"U Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Baru izmjerene su znatno niže koncentracije PM čestica u vazduhu, dok je u Bijelom Polju i dalje veoma visoka njihova koncentracija, preko 350 mg/m3", navodi Đukanović.

Smanjenje koncentracije štetnih čestica dovodi se u direktnu vezu sa promjenom meteoroloških uslova, tako da je još jednom dokazano i potvrđeno koliko meteorološke prilike utiču na prisustvo zagađujućih materija u donjim slojevima atmosfere.

"Nadamo se da će se vremenske prilike sa aspekta kvaliteta vazduha poboljštati i u Bijelom Polju, te da ćemo imati bolji kvalitet vazduha i u tom djelu naše zemlje", zaključila je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније