Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

09. 01. 2023. 17:30   >>  17:29 3

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

"Napadi na ljekare moraju biti brzo precesuirani"

Ljekari su dio društvene elite svakog demokratskog i civilizovanog društva, i iživljavanje nad ljekarima mora da se zaustavi, kazala je dr Jelena Borovinić Bojović nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" povodom napada na ljekare Hitne pomoći u Podgorici koji se dogodio sinoć.

Borovinić Bojović je istakla da su ljekari ljudi koji danonoćno spašavaju ljudske živote, i da u svakoj demokratskoj državi, kako je navela, briga o ljekarima predstavlja brigu o zdravlju cijele nacije. 

"Nažalost, juče je naš kolega, koji pruža hitnu medicinsku pomoć našim majkama, očevima, kćerima, sinovima, prijateljima... doveden u situaciju da nasred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gdje radi, i sam zatraži pomoć doktora", navela je Borovinić Bojović. 

Ocijenila je da je došao trenutak da se svaki napad na ljekare procesuira brzo, odlučno, i da se izvede na čistac.

"Više nema ćutanja ni povlačenja. A, svako, ko to bude učinio, neka zna da time direktno diže ruku i na svakoga od nas. Iživljavanje nad ljekarima mora definitivno da se zaustavi", zaključila je Borovinić Bojović. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније