Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.  [ Mina ]

13. 01. 2023. 18:41   >>  18:37 1

POSJETIO POLICIJSKU AKADEMIJU

Timonije: Francuska otvorena za svaki vid saradnje

Francuska je otvorena za svaki vid saradnje, a posebno na polju policijske obuke i u cilju unapređenja kapaciteta crnogorske policije, poručio je ambasador te države u Crnoj Gori Kristijan Timonije.

On je, kako je saopšteno iz Policijske akademije u Danilovgradu, posjetio tu ustanovu i sastao se sa direktorom Vladimirom Stanišićem.

“Timonije je istakao da je Francuska otvorena za svaki vid saradnje, a posebno za saradnju na polju policijske obuke, kao i unapređenja kapaciteta crnogorske policije uopšte”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su se Timonije i Stanišić saglasili da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, trgovine ljudima, kao i prekogranična saradnja i javni red i mir, samo neke od tema koje su od zajedničkog interesa Crne Gore i Francuske, ali i država u regionu i cijele Evropske unije (EU).

Kako je saopšteno, Timonije je bio zainteresovan za saradnju Policijske akademije i drugih policijskih obrazovnih institucija, kao i za predmete, dužinu trajanja i koncepciju obrazovnog programa policajaca.

On je naveo da su Misija OEBS-a i Delegacija EU bitni partneri u daljem radu i razvoju Policijske akademije i partneri u oblasti unapređenja rada crnogorske policije i drugih bezbjednosnih službi u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније