Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Đeka Đonaj, Radio Crne Gore ]

16. 01. 2023. 17:15 >> 17:11

DUKAJ U ULCINjU

"Daćemo punu podršku daljem razvoju lokalnih samouprava"

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, zajedno sa svojim kolegama, posjetio je danas Opštinu Ulcinj, tokom koje se sastao sa načelnikom opštine Omerom Bajraktarijem i njegovim kolegama, saopšteno je iz ministarstva.

Tokom sastanka, ministar Dukaj i predsjednik Bajraktari razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja Opštine Ulcinj, o aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim Ministarstvom.

"Potpuno smo posvećeni procesu decentralizacije sistema u Crnoj Gori, kao i važnosti i osnaživanja uloge jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme javne uprave na lokalnom nivou“, kazao je ministar Dukaj.

Dodao je da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju lokalnih samouprava, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, i istakao važnost uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

Predsjednik Bajraktari je upoznao ministra sa nedavnom reorganizacijom sekretarijata i službi Opštine Ulcinj koja već daje vidljive rezultate, i naglasio da je to prva ozbiljnija reorganizacija nakon nekoliko decenija koja je bila neophodna kako bi se odgovorilo na aktuelne i moderne potrebe društva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније