Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

18. 01. 2023. 09:28 >> 09:24
1

VOJINOVIĆ POZIVA NA VAKCINACIJU

"Zbog neodgovornog ponašanja odraslih, djeca mogu da budu izolovana"

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, člana Nacionalne komisije za imunizaciju, pozvao je roditelje da vakcinišu svoju djecu.

"Vakcinacija kao mjera prevencije je jedini izbor. Apelujem na sve roditelje koji nisu vakcinisali djecu, da to u najskorijem roku učine, jer na taj način ne štite samo svoju djecu, već čuvaju čitavu populaciju", kazao je Vojinović.

Istakao je da moramo biti svjesni upozorenja zdravstvenih poslenika da su djeca u ranom uzrastu najosjetljivija na zarazne bolesti, i ako obole, javlja se veliki broj komplikacija.

"Zdravstvena struka kaže da je ideja vakcinacije da se ne dozvoli da se dijete razboli, a ako se i razboli da se izbjegnu najteži oblici bolesti. Zato moramo učiniti sve kako bi naša djeca rasla zdrava i živjela u zdravom okruženju", rekoa je Vojinović.

Posebno je istakao činjenicu da se može doći u situaciju da zbog neodgovornog ponašanja odraslih, djeca sjutra budu izolovana kako bi se spriječilo širenje epidemije morbila koja nam svakodnevno prijeti.

"Iz tih razloga, još jednom pozivam roditelje da vakcinišu svoju djecu", poručio je ministar prosvjete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније