Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

20. 01. 2023. 14:12 >> 14:48
3

ODLAGANjE POČETKA POLUGODIŠTA

Vojinović: Siguran sam da nastavni proces neće trpjeti; Mihailović: Roditelji nezadovoljni

Ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je da je podržao predlog za produženje zimskog raspusta za pet dana na današnjoj sjednici Vlade. "Mi smo već izmijenili školski kalendar, i siguran sam da nastavni proces neće trpijeti, da ćemo da nadoknadimo svaki čas".

Pozvao je roditelje na razumijevanje.

"Siguran sam da nastava neće trpjeti, i bićemo spremni da organizujemo i dodatne časove ukoliko bude bilo potrebe", kazao je Vojinović. 

On je saopštio da se nastava u prvom polugodištu odvijala neometano, uprkos dojavama o bombama, te da je sve nadomješteno online časovima.

Kako kaže procjena resornih ministara je da je u ovom momentu produžetak zimske sezone finansijski dobro za našu državu. 

"Nemam razloga da ne vjerujem resornim ministrima. Cifre će pokazati dali je to opravdano", saopštio je Vojinović.

"Nameće se zaključak da je sve bitnije od obrazovanja"

Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji, ministru je kazala da se sa ovom odlukom Vlade roditelji ne slažu. Ona je medijima kazala da nije tačno da djeca neće ništa ništa izgubiti odlaganjem početka drugog polugodišta. 

"To nije tačno. Mi danas ni ne znamo što se sve izgubilo, nemamo realne podatke, kao što nemamo ni realne podatke na osonovu čega je donijeta odluka", kazala je Mihailović.

Najavila je da će roditelji organizovati proteste narednih dana.

"Roditelji su razočarani i tražili su organizaciju porotesta. Interesuje nas na osnovu kojih procjena su došli do ovih zaključaka da treba odložioti početak polugodišta, koliko roditelja može odvesti djecu na zimovanjae, i da li su izračunali dane koji su izgubljeni u prvom polugodištu", saopštila je Mihailović.

Poručuje da se nameće zaključaj da je sve preče od obrazovanja.

Podsjećamo,  Vlada Crne Gore donijela je odluku da se početak drugog polugođa odloži za još nedelju dana. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније