Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р.

23. 01. 2023. 11:57 >> 13:44
1

ŽPCG

"Izvinjenje putnicima, događaji bili van naše nadležnosti"

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) saopštio je da se izvinjava putnicima zbog neugodnosti i kašnjenja od 21. i 22. januara, dodajući da su ti događaji bili van domena njihove nadležnosti i uslovljeni višom silom.

Napominju da je u datom trenutku učinjeno sve što je bilo u njihovoj mogućnosti da se putnici što prije prevezu do svojih odredišta, uzimajući u obzir lokaciju na kojoj je došlo do havarije kontaktne mreže i nepovoljne uslove u drumskom saobraćaju.

Podsjećaju da su se, usljed vremenskih neprilika, dogodili vanredni događaji, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu 21. januara od 23 sata i 21 minut, do 22. januara do 14 sati i 48 minuta.

"U momentu izlaska iz tunela broj 200, lokalni voz br. 6105 koji saobraća na relaciji Bijelo Polje-Bar je naletio na stablo koje je palo na kontaktnu mrežu između stanice Trebešica i ukrsnice Lutovo. Na vozu je došlo do oštećenja lokomotiva. Na lice mjesta izašla je drugostepena komisija za vanredne događaje sačinjena od predstavnika ŽPCG i ŽICG. Nakon završenog uviđaja, ŽICG uzima zatvor pruge od 1:28 do 4:55 sati da bi se napravio profil i uvukao dizel vučom lokalni voz br. 6105  u ukrsnicu Lutovo. u 4:55 sati. Voz br. 6105 krenuo je iz ukrsnice Lutovo u 5:20 sati i stigao u Podgoricu u 6:21 sati ujutru. Isti nije mogao biti pokrenut prije izvršenog uviđaja od strane nadležnih komisija i neophodnih radnji od strane ŽICG, a kako je mjesto vanrednog događaja bilo na dijelu pruge do kojeg nije moguće prići autobusima, jedina opcija je bila organizacija dizel vuče, što je i učinjeno odmah po završetku uviđaja", navode u saopštenju.

Naglašavaju da je usljed prekida saobraćaja organizovan alternativni prevoz putnika autobusima za sve lokalne vozove, koji su trebali saobraćati po redu vožnje. Za sve lokalne vozove broj 6100, 6101, 6102 i 6103, koji su 22. januara saobraćali na relaciji Bar - Bijelo Polje – Bar, je po redu vožnje organizovan autobuski prevoz putnika.

"Putnicima sa brzog voza broj 433, koji je saobraćao na relaciji Beograd - Bar je u stanici Mojkovac organizovan autobuski prevoz i isti su stigli u stanicu Bar u 13:00 sati. Dana 22. januara međunarodni brzi voz broj 433 prispio je u stanicu Bijelo Polje u 4:45 sati sa zakašnjenjem od 56 minuta. Zbog vanrednog  događaja između stanice Trebešica i ukrsnice Lutovo plan je bio da se putnici do Podgorice i Bara prevezu autobusima, međutim zbog vremenskih nepogoda, a po dobijenoj informaciji od dežurne službe Ministarstva unutrašnjih poslova da su uslovi na putu nepovoljni i da je drumski saobraćaj zbog vremenskih nepogoda na dijelu magistralnog puta Crkvine - Međurječje neprohodan, odlučeno je da se voz otpremi do stanice Kolašin gdje je bilo planirano da čeka dok se ne steknu uslovi za prevlačenje dizel vučom. Međutim, voz je zaustavljen u stanici Mojkovac zbog pada još jednog stabla stabla na prugu između stanice Mojkovac i ukrsnice Trebaljevo. Po dobijanju informacije da je magistralni put ponovo prohodan angažovani su autobusi i putnici su iz stanice Mojkovac prevezeni do svojih odredišta", dodali su u saopštenju.

Uzrok vanrednog događaja je, kako navode, otklonjen 22. januara od strane nadležnih službi Željezničke infrastrukture Crne Gore i uključen je napon u 14 sati i 48 minuta od kada je normalizovan saobraćaj.

"Međunarodni brzi voz 432 je 22. januara, usljed nastalog zakašnjenja u dolasku voza 433 u stanicu Bar, u obrtu iz st. Bar zakašnjen 46 minuta", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније