Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

30. 01. 2023. 13:50 >> 13:45
2

POSLANIK DEMOKRATA NA SUDU

Počelo suđenje Momu Koprivici po tužbi braće Ban

U Osnovnom sudu u Podgorici počelo je suđenje poslaniku Demokratske Crne Gore Momu Korivici po tužbi braće Ban, inače, vlasnika preduzeća "Pomorski saobraćaj". Oni su tužili Koprivicu zbog navoda izrečenih u jednoj televizijskoj emisiji u januaru 2022. u kojom ih je nazvao članovima organizovane kriminalne grupe.

Kako navode u saopštenju Demokrata, očigledno je da eksponenti povlašćenih privrednih struktura koje su godinama izvlačile milione eura zahvaljujući dosluhu sa bivšom vlašću, imaju za cilj da suspenduju slobodu govora i slobodu izražavanja u vezi pitanja od javnog interesa, a sve u namjeri da nastave uživati monopolske položaje stečene u spornim privatizacijama.

Koprivica je, nakon suđenja, izjavio da im to neće poći za rukom, jer slobodne ljude ne mogu ućutkati, već da će se suočiti sa pravnom državom koja je neminovnost, te da će on nastaviti još intenzivnije da se bavi ovom materijom, kao i razobličavanjem i procesuiranjem tajkunskih monopolista i svih bezakonika.

"Već sam vrlo jasno kazao da u odnosu na političku korupciju u Crnoj Gori koja treba da dovede do toga da se preusmjeri tok novca koji smo reformskim zakonima usmjerili ka radnicima kroz veće plate, penzionerima, djeci kroz dodatke za svu djecu, poljoprivrednicima kroz veće staračke naknade, majkama kroz vraćanje naknada, besplatne udžbenike za sve osnovce, taj tok novca treba da se usmjeri prema organizovanim kriminalnim grupama na čijem čelu stoji Brano Mićunovic i Dragan Bokan i Zoran Lazović i braća Ban, treba da se usmjeri ka njima", izjava je Koprivice u TV emisiji zbog koje je podignuta tužba.

U saopštenju podsjećaju da u Izvještaju DRI iz 2009. godine se konstatuje da preduzeće "Pomorski saobraćaj" u vlasništvu braće Ban ne poštuje odluke suda, te da državni revizori zvanično izražavaju rezerve u odnosu na visinu i način uplate sredstava ovog preduzeća prema državi. Koprivica se ovom problematikom, a koja se tiče monopolskog položaja u vezi trajektne linije Kamenari-Lepetane, bavio još i 2018. godine, iznoseći javne argumente.

"Da bi Crna Gora bila slobodna i prosperitetna mora se, pravnim putem, osloboditi tajkunske hobotnice koja razara institucije i privredu naše zemlje već decenijama", poručuju u ovoj partiji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније