Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Влатка Раичевић, ТВЦГ

01. 02. 2023. 06:56 >> 06:51

OZBILjNO UGROŽENA BEZBJEDNOST

Na pružnom prelazu kod Virpazara ne radi ni rampa ni signalizacija

Bezbjednost u saobraćaju nije ugrožena samo usljed posljedica nevremena. Naime, rampe na pružnim prelazima u našoj državi kojih, ili nema ili nijesu u funkciji, predstavljaju ozbiljan problem. Takav je slučaj i sa onom u Virpazaru, zbog čega je ozbiljno ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Pružni prelaz koji Virpazar spaja sa magistarlnim putem Bar - Podgorica jedna je od kritičnih tačaka na kojoj se nerijetko dešavaju saobraćajne nesreće.

"Samo isključenje sa magistrale predstavlja dodatan rizik za učesnike u saobraćaju na magistrali jer tu postoje nagla kočenja, vozila usporavaju i često ne daju pokazivač prvaca, ukoliko se ne drži rastojanje može da dođe do sudara i nalijetanja u istom smjeru vozila", kazao je vještak tehničko/saobraćajne struke Igor Radojević.

Nema ni adekvatne zvučne i svjetlosne signalizacije, a rampa na pružnom prelazu ne radi.

"Postoji ozbiljan rizik da u nekim momentima da kada vozilo čeka uključenje na magistralu da bude na šinama u momentima nailaska voza onda kada treba da je rampa spuštena", istakao je Radojević.

A rampa se ne spušta jer su uređaji koji je kontorlišu uz sam kolovoz pa često dolazi do mehaničkih oštećenja.

"Generacija tehonologije koja je ugrađena u taj putni prelaz je dovoljno zastarjela jer se više ne proizvodi, tako da smo u velikom problemu", kazao je tehnički direktor Željezničke infrastrukture Vladimir Merdović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније