Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

07. 02. 2023. 22:12 >> 22:06

INICIJATIVA ODBORNIKA

Ulica u najljepšem dijelu grada da se nazove po Draganu Raduloviću

Klub odbornika Demokrate-Demos-Ne damo Nikšić podnijeće Skupštini opštine predlog da ulica od Ulice Voja Deretića do hotela "Trebjesa", koja prolazi kroz najljepši i najpoznatiji dio grada, dobije naziv "Ulica Dragana Radulovića".

Zahtjev će predati danas, na dan kada se prije 21 godinu, kako su kazali, najveći crnogorski dječiji pjesnik Dragan Radulović preselio u besmrtnike.

"O Draganu Raduloviću ne treba posebno govoriti, naročito ne u njegovom rodnom gradu i njegovoj Crnoj Gori, gdje nema nijednog čovjeka koji nije odrastao uz njegove stihove. Odavno je ušao u čitanke, a njegova pjesnička zadužbina mjeri se desetinama zbirki pjesama. Osim pjesništva, bavio se slikarstvom, fotografijom, a organizovao je i muzičke i književne festivale za djecu i omladinu. Naš Nikšićanin postao je poznat i po televizijskim emisijama za najmlađe koje je uređivao, a koje bi se znale itekako dotaći srca mnogobrojnih gledalaca koji su ih pratili, bez obzira na godine. Takođe, dobitnik je Trinaestojulske nagrade, Nagrada oslobođenja Nikšića, Zmajeve nagrade, Ratkovićeve nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda za najbolje ostvarenje u oblasti umjetnosti, nagrada UNICEF-a i mnoge druge", navode u saopštenju.

Dodaju da je izabrao najteži zadatak — da piše i stvara za djecu, ali je najljepša nagrada za trud i ljubav koju je uložio zahvalnost svakog djeteta koje je poraslo, a sačuvalo dijete u sebi, jer mu je djetinjstvo bilo obojeno Draganovim stihovima, pričama i emisijama.

"Nikšić, grad pjesnika i umjetnika, zaslužuje da jedna ulica nosi ime našeg velikog pjesnika, ulice kojom će koračati budući mali veliki ljudi i recitovati Draganove bezvremenske stihove, a Dragan je to svojom posebnošću odavno zaslužio", poručuju u ovom klubu odbornika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније