Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

07. 02. 2023. 12:57 >> 07:37
2

MENTOR LUNjI ZA PORTAL

"Crnoj Gori treba novi zakon o gradnji, aktuelni protiv profesije"

Građevinski inženjer, Mentor Lunji, istakao je da se Turska, nakon razornog zemljotresa, suočava i sa posljedicama dugogodišnje loše gradnje. Ocjenjuje da Crna Gora, sa druge strane, ima loš zakon o gradnji.

"Situacija u Turskoj i Crnoj Gori se razlikuje. Oni imaju problem sa lošom gradnjom, dok je kod nas problem loš zakon o gradnji. Dva stuba kvaliteta - revizija i nadzor, uništeni su", kazao je Lunji za Portal RTCG.

Istakao je da zakon normativno nije u redu.

"Nijesmo uveli EU norme, tako da se projektuje i po starim i po novim propisima. Još smo u sivoj fazi", poručuje inženjer.

Dodaje i da je neophodan novi zakon o gradnji, koji će da garantuje kvalitet, a ne da, kako kaže sagovornik Portala RTCG, bude samo prazna forma.

"Aktuelni zakon je i protiv profesije i protiv kvaliteta", naglasio je Lunji.

Prema najnovijim podacima, više od 5.000 osoba poginulo je u razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju. Gotovo 24.000 ljudi je povrijeđeno. Kako je UNICEF saopštio, strahuje se da je stradalo više hiljada djece. Urušeno je na hiljade objekata, među kojima i arheološki lokaliteti, tvrđava, džamija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније