Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ MINA ]

12. 02. 2023. 16:10 >> 16:04
1

MINISTARSTVO ODBRANE

Obezbijedili preko 16 hiljada obroka za učesnike vojne vježbe

Pripadnici Logističke mještovite čete tokom međunarodne vojne vježbe "Zajednički izazov 23" spremili su više od 11 hiljada obroka i podijelili preko pet hiljada dopuna u hrani učesnicima dok su boravili na terenu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, bio je poseban logistički izazov za Bataljon za podršku (BP) Vojske Crne Gore (VCG) obezbijediti hranu, smještaj, funkcionalna vozila i grijanje za više od 250 pripadnika Prvog Pješadijskog Bataljona VCG i njihovih kolega iz Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Sjeverne Makedonije i Italije.

Navodi se da je BP obezbijedio i specijalizovane tuševe za kupanje u poljskim uslovima, čuvao funkcionalnost vozila i održavao prostorije u kojima su učesnici bili smješteni toplim, čak i na ekstremno niskim spoljnim temperaturama.

"Naši logističari su "vjetar u jedrima" borbenih jedinica, čiji pripadnici dobro opremljeni, siti i odmorni još efikasnije izvršavaju zadatke", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, o zdravlju učesnika tokom vježbe brinule su ekipe Vojno medicinskog centra, koje su pružale medicinsku podršku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније