Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

13. 02. 2023. 11:59 >> 11:53

FORUM PROGRES

Policijski službenici obučeni za rad sa LGBTI zajednicom

LGBT Forum Progres je tokom protekla dva vikenda uspješno realizovao dvije obuke za policijske službenike iz centralne i sjeverne regije za rad sa LGBTI osobama.

“Tokom ovih obuka, koje su kombinovale teorijski i praktični pristup, ali i interaktivnu participaciju samih učesnika, predstavljena je ključna terminologija vezana za LGBTI zajednicu, prezentovani su mehanizmi zaštite ljudskih prava LGBTI osoba u Crnoj Gori i specifični djelovi zakonodavnog okvira u oblasti diskriminacije, govora mržnje i zločina iz mržnje, te obrađeni slučajevi iz decenijske prakse LGBT Forum Progresa”, navodi se u saopštenju.

Prva obuka, održana u Danilovgradu, obuhvatila je policijske službenike iz Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Podgorice, Zete i Tuzi. Druga obuka, koja je održana u Kolašinu, obuhvatila je učesnike iz Kolašina, Pljevalja, Berana, Andrijevice, Rožaja, Bijelog Polja i Mojkovca.

Predavanja su održali Jovan Kojičić i Bojana Jokić koji su podijelili i prenijeli svoja znanja i iskustva.

“Događaji ove vrste i aktivno učešće samih policijskih službenika kroz konstruktivne diskusije i otvorenu razmjenu mišljenja predstavljaju jednu od najznačajnijih karika u približavanju LGBTI zajednice i policije u Crnoj Gori, a u svrhu zaštite i unaprjeđenja ljudskih prava”,kazali su iz Foruma Progres.

Podsjećaju i da je u decembru održana prva obuka ove vrste, kojom je obuhvaćeno 6 policijskih službenika iz južne regije, čime su još jednom u fokus rada stavili ravnomjeran razvoj svih crnogorskih regija i zaštitu ljudskih prava LGBTI osoba iz cijele Crne Gore.

Obuke su realizovane u sklopu projekta „Jačanje nacionalnog odgovora na zločine iz mržnje, govor mržnje i diskriminacije LGBTIQ osoba“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније