Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

13. 02. 2023. 13:39 >> 13:42

AERODROMI CRNE GORE

ODT frormiralo predmet u slučaju Petra Radulovića, advokatica tvrdi da nije kriv

Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom sumnje da je zamjenik direktora Aerodroma Crne Gore Petar Radulović upotrijebio lažnu ispravu prilikom apliciranja za funkciju koju obavlja, saopštio je Portalu RTCG portparol ODT-a Duško Milanović. Advokatica Marija Radulović je na pitanje Portala RTCG kazala je da se nada da će institucije utvrditi jedinu istinu da Petar Radulović nije počinio nikakvo krivično djelo.

Kako su mediji objavili, sumnja se da je  direktor kompanije Wir metaloprerada Darko Đondović svojim potpisom i službenim pečatom ovjerio potvrdu sa neistinitim sadržajem, a koju je, kao lažnu javnu ispravu,  Petar Radulović upotrijebio prilikom apliciranja za mjesto zamjenika direktora Aerodrom. 

Advokatica Aerodroma  kazala je da Radulović neće biti dio javnog prizemnog “rata” niti će se slučaj iz sudnice izmjestiti u medije.

“Rukovodeći se najvišim profesionalnim principima i standardima, čvrsto smo uvjereni da će nadležni državni organi slučaj zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Petra Radulovića riješiti cijeneći dokaze, a ne pod uticajem učestalih javnih pritisaka pojedinaca kojima u kontinuitetu pokušavaju da utiču na donosioce odluka”, poručila JE advokatica Aerodroma Crne Gore, Marija Radulović.

“Uvjereni smo, dakle, da neće uroditi plodom jasna namjera tih pojedinaca da ovaj slučaj iz sudnice izmjeste u medije”, navela je ona. 

“Zato ističem da moj klijent, uprkos tome što je izložen napadima sa različitih adresa, neće učestvovati u prizemnom javnom ‘ratu’ u kog pojedinci uporno nastoje da ga uvuku već će pravdu, kao i do sada, tražiti isključivo u institucijama države Crne Gore”, navodi advokatica u reagovanju.

Ona podsjeća da je u toku postupak tokom kojeg će se utvrditi istina - da Petar Radulović nije počinio nikakvo krivično djelo, što su, kako dodaje, dobronamjerni čitaoci mogli da utvrde i iz obavještenja SDT-a u kom se navodi da u ovom slučaju nema posla za njih, a da, kako takođe piše, u slučaju da “eventualno” postoji sumnja, to treba da provjeri ODT kojem su, kako navodi, kao i svim ostalim državnim organima, na raspolaganju 100 odsto.

“Nakon što u sudskom postupku dođemo do istine, zadovoljenje za štetu koja se nanosi Petru Raduloviću, potražićemo u odvojenom procesu i time ćemo konačno staviti tačku na orkestriranu harangu koja se u kontinuitetu i sa ciljem uticaja na pravosudne organe, vodi protiv njega i šteti ugledu kompanije”, zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније