Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nevenka Macan ]

17. 02. 2023. 15:48 >> 15:45
1

BLOKIRALI MAGISTRALU

Radnici Instituta blokirali magistralu, formirane kolone

Radnici Instituta "Dr Simo Milošević" nastavili su i danas proteste i preselili ih na magistralu u Igalu. Masovnom šetnjom preko pješačkog prelaza zaustavili su saobraćaj na pola sata zbog čega su se stvorile duge kolone. Najavljuju dalju radikalizaciju ako se ponovo pokrene privatizacija.

Zahtjevi su kao i ranije: isplata dvije zaostale plate, povećanje cijena usluga, te potipsivanje kolektivnog ugovora.

“Znate da su cijene prema fondu posljednji put promijenjene 2009. godine. Na naš upit da se cijene povećaju 50% dobili smo odgovor da ne može više od 17 odsto. Ako znamo da je Monstat procijenio inflaciju za 2023. godinu na 16,8 odsto onda vam je jasno koliku ćemo zaradu imati”, kazala je doktorka Marija Obradovic, predsjednica sindikata zaposlenih u Institutu.

Predstavnik ugostitelja Institurta Dalibor Bošković kazao je da su iz Instituta kazali da neće biti maskenbala, ali da su organizatori Praznika mimoze pronašli osoblje koje će to obaviti umjesto njih”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније