Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

03. 03. 2023. 13:45   >>  15:19 1

ŠĆEKIĆ I RADIŠEVIĆ

Potpisan ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike u Podgorici

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i v.d. direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika "Zdravstvo" Maja Radišević, potpisali su Ugovor o izgradnji zajedničkog stambenog objekta za zdravstvene radnike u Podgorici.

Objekat će se graditi u naselju Zagorič, a prema podacima stambene zadruge interesovanje za dobijenja stana po povoljnim uslovima izrazilo je oko 300 zdravstvenih radnika, koji su članovi stambene zadruge.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, za novu stambenu jedinicu, do sada su interesovanje iskazali zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Glavnog grada, apotekama Crne Gore Montefarm, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici, Institutu za javno zdravlje, kao i Fondu za zdravstveno osiguranje.

"Jedan od prioriteta 43. Vlade Crne Gore je unapređenje stambene politike i rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu. U saradnji sa stambenom zadrugom 'Zdravstvo' riješeni smo da pomognemo kako ovo ezistencijalno pitanje svake porodice za zdravstene radnike ne bude teret i briga. Oni koji brinu o zdravlju građana, moraju znati da je država na njihovoj strani", kazao je Šćekić.

On je kazao da je trend demografskih kretanja iz sjeverne ka centralnoj regiji jako izražen i da se u narednom periodu mora voditi računa o decentralizaciji i zadržavanju mlađe i radno sposobne populacije u sjeverni region, te da će resorno ministarstvo u tom pravcu politiku stambenog zbrinjavanja posebno imati u vidu u narednom periodu.

"Ubrzo ćemo sličan ugovor potpisati i za gradnju stanova za zaposlene zdravstvene radnike u Pljevljima", poručio je ministar.

Ukupan broj stambenih jedinica koje je do sada izgradila Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore "Zdravstvo" preko projekata, a kojima je riješeno stambeno pitanje članova zadruge je 322.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније