Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ T.G. ]

03. 03. 2023. 14:09   >>  14:09

OPŠTINA BAR

Skoro 40.000 eura za 82 novorođene djece u prva dva mjeseca 2023.

Opština Bar je, po osnovu naknada za novorođenu djecu, u prva dva mjeseca 2023. godine iz lokalnog budžeta isplatila 37.800 eura.

Kako su naveli iz Opštine Bar, pravo na ovu vrstu novčane pomoći, koja je Odlukom o Budžetu za 2023. godinu uvećana sa nekadašnjih 100, odnosno 130 eura ukoliko su roditelji nezaposleni na 450 eura, ostvarilo je osamdeset dvoje djece rođene na teritoriji opštine tokom januara i februara.

Ističu da ovaj oblik podrške predstavlja pomak u pomoći roditeljima novorođene djece i konkretnu mjeru kojom lokalna uprava nastoji da doprinese poboljšanju materijalnih uslova za nabavku neophodnih stvari za bebe u prvim danima njihovog života.

"Istovremeno zabrinuti zbog činjenica da već treću godinu zaredom Crna Gora ostvaruje negativan prirodni priraštaj, te da je, po preliminarnim rezultatima,u Baru u prvih deset mjeseci 2022.godine rođena 371 beba, a preminulo 434 građana i svjesni da populaciona politika i demografski razvoj ne počivaju isključivo na jednokratnoj pomoći, Opština Bar nastoji biti podrška i partner porodicama i djeci od njihovog rođenja pa do odraslog doba", ističe se u saopštenju. 
Navodi se da stipendiranje i nagrađivanje najboljih barskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata, obezbijeđivanje besplatnog prevoza za učenike, transferi za poboljšanje uslova u školama, nabavka neophodne opreme, izgradnja dječijih rekrativnih zona i igrališta, ulaganje u razvoj dječijih sportskih aktivnosti i manifestacija, samo neke od mjera i aktivnosti koje lokalna uprava sprovodi u cilju unaprijeđenja uslova za bezbrižno odrastanje i obrazovanje mladih sugrađana, kao najvrijednijeg dijela našeg društva.

"Osim toga, Opština Bar u kontinuitetu radi na razvoju preduzetništva i stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz brojne linije podrške sve u cilju kreiranja povoljnog ekonomskog ambijenta u gradu koji će mladim parovima obezbijediti sigurnost i stabilnost kao preduslova za osnivanje porodice", zaključuje se u saopštenju Opštine Bar. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније