Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

04. 03. 2023. 14:31 >> 14:32

ZVANIČNA POSJETA

Šćekić na zdravstvenom kongresu u Tirani

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja od 5-7. marta 2023. godine boravi u zvaničnoj posjeti Albaniji i učestvuje na 1. Zdravstvenom kongresu koji se održava u Tirani.

Pored ministra Šćekića u crnogorskoj delegaciji su i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović, načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnju Mirjana Đuranović i savjetnica u Direktoratu za javno zdravlje Željka Vulanović.

"Kongres u Tirani odlična je platforma za dijalog, diskusiju i umrežavanje oko važnih tema kao što su: inovativni modeli primarne zdravstvene zaštite, integracija socijalnih i zdravstvenih usluga u domovima zdravlja, digitalna transformacija zdravstva, reforme zdravstvenih sistema u skladu sa demografskim promjenama i uopšte poboljšanje univerzalne zdravstvene pokrivenosti, kao i pristup inovativnim terapijama”, saopšteno je iz Ministarstva .

Značaj održavanja Kongresa ogleda se u okupljanju kreatora politika, zdravstvenih eksperata, zdravstvenih radnika, korisnika usluga i drugih ključnih nosilaca sistema kako bi podijelili iskustva i uključili se u dijalog o izazovima zdravstvenih sistema u cjelini.

"Cilj je pružiti bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i više inovacija u liječenju", navodi se u saopštenju.

Podjestimo, ministar zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić i ministarka zdravlja i socijalne zaštite Republike Albanije Ogerta Manastirli potpisali su tokom zajedničke sjednice dvije Vlade , koja je održana u ponedjeljak 27.2.2023.godine u Podgorici Memorandum o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka, kojim su usaglašene mogućnosti za saradnju u korist obje države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније