Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

14. 03. 2023. 13:36   >>  15:12

MINISTARSTVO PRAVDE

Formirana grupa za planiranje i izgradnju "Palate pravde"

Ministarstvo pravde formiralo je danas međuresornu radnu grupu koja će obezbijediti sve uslove za nesmetano planiranje, programiranje i izgradnju objekata pravosudnih organa poznatijim kao „Palata pravde“, što predstavlja prvi konkretan korak u realizaciji dugogodišnje ideje rješavanja prostornih kapaciteta pravosudnih organa, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Radna grupa će biti zadužena i za komunikaciju sa svim međunarodnim i državnim institucijama koje su ključne za realizaciju projekta.

“U komunikaciji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dogovoreno je da se kroz tekuće izmjene PUP-a Podgorice izmijene parametri u skladu sa zaključkom Vlade iz decembra 2022. godine. Aktivnosti na realizaciji projekta i komunikaciji sa donatorima mogu se započeti i bez izdatih urbanističko – tehničkih uslova koji će biti izdati za predmetnu parcelu sa novim parametrima odmah po izmjeni PUP-a”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 28. decembra usvojila Informaciju o analizi postojećeg stanja i potrebi rješavanja pitanja prostornih kapaciteta pravosudnih organa u Glavnom gradu Podgorici koju je sačinilo Ministarstvo pravde.

Ovim dokumentom je započet proces sagledavanja postojećih kapaciteta objekata pravosudnih organa u Podgorici i dat predlog koncepta za pripremu i sprovođenje budućih aktivnosti u cilju poboljšanja prostornih i funkcionalnih kapaciteta, uslova tehnologije i bezbjednosti, kao i energetske efikasnosti.

Rješenje koje je usvojeno na Vladi podrazumijeva izgradnju dva nova objekta na Starom aerodromu, ukupne korisne površine 15.400 m2, a biće izmješteni Osnovni i Viši sud u jedan objekat, Privredni i Upravni u drugi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније