Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Вукоман Кљајевић, Радио Црне Горе

16. 03. 2023. 18:40 >> 18:45
1

DELIĆ - PRESKER

Topovi za osnježivanje izloženi u Mojkovcu

Na lokaciji između dva mojkovačka mosta, između crnogorskih skijališta, danas su predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker otvorili "Showroom", gdje će biti izloženi topovi za osnježavanje i sve informacije u vezi njihovih mogućnosti, te načinima nabavke.

Danas je predsjednik Mojkovca primio na razgovor Preskera na kojem su razmatarali mogućnosti buduće saradnje, te se podsjetili na brojne tačke koje povezuju Vladu Slovenije i njenu ambasadu sa Opštinom Mojkovac.

"Kao jedan vid buduće saradnje, koja je započela otvarnjem ovog Showrooma, prostor nekadašnjeg Jalovišta biče uređen za postavljanje staza za nordijsko skijanje, takozvano trčanje na skijama. Očekujem da će Vlada Slovenije prepoznati značaj te investicije, te da će u nekom vremenu koje dolazi doći do njene realizacije", kazao je Delić.

Presker je ponudu lokalne samouprave ostavio otvorenom za buduće dogovore i istakao značaj otvaranja izložbenog prostora za topove za osnježavanje kompanije "Šerpa".

"U vremenu klimatskih promjena nema zimskog turizma bez savremenih sredstava za osnježavanja staza. Bez toga zimska sezona je pod velikim rizikom, tako da očekujemo da će prezentacija topova za snijeg otvoriti nove šanse da se taj rizik smanji ili skroz eliminiše", saopštio je Presker.

"Osnježavanje staza u mjesecima kada to vremenske prilike zatijevaju je dio razvojih projekata koji trebaju da budu realizovani nakon što se riješe infrastrukturna pitanja", istakla je Olivera Popović iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

O mogućnostima i značaju pomenutog tretiranja staza govorili su Saša Kranjc predstavnik slovenačke kompanije "Šerpa" i Ljubo Vukadinović iz Ski centra "Žarski".

Večeras je planirana demostracija pravljenja vještačkog snijega na nekadašnjem mojkovačkom jalovištu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније