Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

16. 03. 2023. 21:47   >>  21:47

DUKAJ-VIOLA

Crna Gora započela proceduru pristupanja programu Digitalna Evropa

Crna Gora postaće dio Programa unije Digitalna Evropa, a kako ističu u Ministarstvu javne uprave, obezbijeđena su neophodna finansijska sredstva u budžetu Crne Gore za narednu godinu za članstvo u ovom programu.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, sastao se sa Robertom Violom, generalnim direktorom za komunikacione mreže, sadržaj i tehnologiju i upoznao ga sa radom Ministarstva u oblasti digitalizacije, reforme javne uprave, a poseban fokus je bio na potpisivanju Sporazuma i pristupanju programa Digitalna Evropa koji je od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Kako navode u saopštenju, Dukaj je na samom početku istakao da je Crna Gora blagovremeno iskazala interesovanje za učešće u programu Digitalna Evropa i započela proceduru pristupanja.

"Potpisivanje Sporazuma i pristupanje programu Digitalna Evropa je od izuzetnog značaja za Crnu Goru, a direktnu korist će moći da ostvare prije svega javne institucije, digitalna i inovaciona zajednica, ali isto tako akademska i biznis zajednica, istraživački centri i civilni sektor", naglasio je Dukaj.

Viola je iskazao solidarnost sa Crnom Gorom u naporima sa kojim se Crna Gora suočavala u borbi protiv skorašnjih sajber napada i ponudio dalju podršku. Podstakao je važnost intenziviranja komunikacije i saradnje u ovoj oblasti. U tom kontekstu je naglasio značaj pregovaračkog procesa u poglavlju 10 i ponudio podršku DG connect u naporima za zatvaranje poglavlja 10(Informatičko društvo i mediji).

Sagovornici su se složili da Crna Gora treba da ostane na evropskom putu, posebno imajući u vidu programe inicijative planirane u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније