Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

17. 03. 2023. 14:55   >>  14:55 2

KONTROLE

Žanka Cerović smijenjena sa mjesta pomoćnice direktora KCCG

Dr Žanka Cerović smijenjena sa mjesta pomoćnice direktora KCCG, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Tvrde da je obavljala dopunski rad bez saglasnosti direktora.

Iz tog resora kažu da su u kordinaciji sa Upravom za inspekcijske poslove, počeli akciju kontrolisanja zdravstvenih ustanova na svim nivoima.

“Prilikom prvih kontrola, utvrđene su broje nepravilnosti, koje se odnose na obavljanje djelatnosti za koje nije izdato rješenje Ministarstva zdravlja, zatim dopunski rad ljekara bez saglasnosti direktora matične ustanove, kao i izdavanje bez recepta ljekova čiji je režim izdavanja na recept”, navode u saopštenju.

Kažu da su ovo pojave koje u velikoj mjeri urušavaju zdravstveni sistem i utiču na smanjenje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, te da će u narednom periodu sve kapacitete usmjeriti na suzbijanje ovakvih pojava.
 
“Navedene kontrole su rezultirale razrješenjem dr Žanke Cerović sa mjesta pomoćnice direktora Kliničkog centra Crne Gore, zadužene za kontrolu kvaliteta pružanja usluga, iz razloga što je ista obavljala dopunski rad bez saglasnosti direktora, čime je u skladu sa članom 98 stav 3 Zakona o zdravstvenoj zaštiti, počinila težu povredu radne obaveze. Posebno ističemo da je za Ministarstvo zdravlja neprihvatljivo da na odgovornim funkcijama budu lica koja otvoreno krše zakon, te da će se i ubuduće najoštrije sankcionisati ovakve radnje”, napisali su u saopštenju.

 
 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније