Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina biznis ]

17. 03. 2023. 19:19 >> 19:19

MKI

Unaprijediti funkcionisanje vazdušnog saobraćaja

Unapređenje funkcionisanja vazdušnog saobraćaja i stvaranje uslova za otvaranje novih avio-linija bile su teme sastanka predstavnika Ministarstva kapitalnih investicija i Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Državni sekretar u Ministarstvu Admir Šahmanović i predstavnici Direktorata za vazdušni saobraćaj, održali su danas sastanak sa predstavnicima Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Oni su sa direktorom za civilno vazduhoplovstvo, Zoranom Maksimovićem, razgovarali o rezultatima rada u prethodnoj, planovima u ovoj godini, kao i mehanizmima podrške koju resorno Ministartsvo planira da pruži tom važnom subjektu u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o određenim stavkama u cilju unapređenja funkcionisanja vazdušnog saobraćaja, kao i o stvaranju uslova za otvaranje novih avio-linija.

Takođe, akcenat je stavljen na sertifikaciji crnogorskih vazdušnih luka i preduzeti su dalji koraci po tom osnovu.

Iz MKI je saopšteno da su se sagovornici saglasili da za sertifikaciju aerodroma Podgorica možemo očekivati brzo okončanje ovog postupka. Takođe, na sastanku je bilo riječi i o unapređenju saradnje sa ostalim vazduhoplovnim subjektima.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo posluje u skladu sa krovnim međunarodnim institucijama iz ove oblasti i samim tim podliježe redovnoj provjeri, takozvani audit, čiji je primarni cilj provjera stepena usaglašenosti sa standardima i preporukama ICAO-a. Audit ICAO-a za oblast bezbjednosti očekuju u septembru.

Ranijim izvještajima je, nakon sprovedenih audita, konstatovano da Agencija za civilno vazduhoplovstvo ostvaruje značajne rezultate, na zadovoljstvo svih vazduhoplovnih subjekata, što je jedan od pokazatelja uspjeha rada tog preduzeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније