Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

20. 03. 2023. 07:05 >> 15:34
3

VRH DURMITORA ZASIJAO

Crnogorska zastava vijorila se na Crvenoj gredi i Bobotovom kuku

Zahvaljujući grupi vožača motornih sanki “Ski doo Durmitor”, crnogorska zastava dimenzija 30x12 metara vijorila se na Crvenoj gredi i na Bobotovom kuku.

Ovi zaljubljenici u motorne sanke i humani ljudi koji često pomažu onima koji žive u selima širom naše države, odlučili su da ukrase dva najljepša vrha Durmitora, a našoj redakciji su poslali slike i video zapis kako bi čitaoci Portala RTCG uživali u tom prizoru.

Najviše ih je iz Crne Gore, ali i iz zemalja regiona, i ima ih oko četrdesetak.

“Vozimo po Durmitoru, Studenoj planini, Semolju i do Moračkih planina. Zajedničko nam je što volimo planinu, prirodu i između ostalog redovno učestvujemo u humanitarnim akcijama, pomažemo ljudima na selu tokom zimskog perioda”, kazali su oni.

Zahvaljujući vještinama koje posjeduju, ali i dobroj voli, oni dolaze do najudaljenijih sela i donose ljekove, vakcine, a voze i ljude do kuća onda kada je sniježna blokada u toku.
“Duži period nam je želja bila da ponesemo našu zastavu i da je tokom zime iznesemo na Bobatov kuk. To smo i uradili i postavili smo je između Bobatovog kuka i Bezimenog vrha na visinu od 2.480 metara, a onda i na Crvenu gredu 2.080 metara. Tu ostaje naredna dana, jer se vidi iz Žabljaka i prelijepo je ukrasila jedan od najljepših vrhova”, rekli u oni.

Kažu da im je bio pravi izazov da na ovaj način ukrase dva najljepša vrha Durmitora.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније