Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.Т.

27. 03. 2023. 18:44   >>  19:42 4

ADžIĆ ZA TVCG

"O mogućoj smjeni Zorana Brđanina kada sagledamo sve aspekte"

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je za TVCG da se mogu očekivati velike promjene kada je u pitanju Uprava policije, a da li će to podrazumijevati i promjenu direktora policije vidjeće u narednih nekoliko dana.  

Kako je kazao, da li će sa tim promjenama ići i sa promjenom direktora policije ostaje da se vidi u nerednih nekoliko dana, kada sagledaju sve aspekte.

Adžić je naglasio da to ne može biti odluka samo MUP-a, već da mora biti odluka Vlade.  

Izvor TVCG iz Uprave policije je saopštio da je smjena Brđanina ostala otvoreno pitanje zato što je jedini način da bude smijenjen da podnese ostavku ili na osnovu inicijative Odbora za bezbjednost i odbranu prema ministru unutrašnjih poslova, a on dalje prema Vladi.

Međutim, kako je saopšteno TVCG, skupštinski odbor nije zasjedao niti je razmatrao izvještaj o rezultatima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ministar je krajem prošle sedmice kazao da će imati razgovor danas sa Brđaninom i nakon toga konkretniji odgovor.

"Neka javnost procijeni da li snosi odgovornost. Moj utisak je da svakako mora postojati neka vrsta odgovornosti, s obzirom na to da je to dugogodišnji saradnik Dejana Kneževića i predlog koji je pošao od Brđanina. Ali Brđanin ne može biti odgovoran za postupak svakog policijskog službenika", kazao je Adžić ranije.  

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније