Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

30. 03. 2023. 07:58 >> 08:04
1

SLUŽBA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANjE

Otvoren konkurs za 25 vatrogasaca u Glavnom gradu

Služba za zaštitu i spašavanje Glavnog grada otvorila je konkurs za 25 vatrogasaca-spasilaca na period od tri mjeseca. Tim povodom u emisiji "Mreža" na TVCG iz Službe za zaštitu i spašavanje Miodrag Đukanović kazao je da je konkurs otvoren 15 dana, te da se nada da će se popuniti broj radnika koji traže, iako je u pitanju deficitaran kadar.

"Juče je otvoren konkurs za prijem 25 vatrogasaca-spasilaca na period od tri mjeseca. To su vatrogasci koje gotovo svake godine angažujemo za ljetnju požarnu sezonu, tako će biti i ove godine. Konkurs je u toku, očekujemo da se jave sugrađani koji zadovoljavaju uslove", kazao je Đukanović. 

Istakao je da za prijavu postoje opšti i posebni uslovi. 

"Postoje opšti uslovi za rad u državnim organima, to je za sve državne organe isto ali pored toga, kod nas postoje i posebni uslovi. Svaki kandidat koji konkuriše prilikom prvog zasnivanja kod Službe zaštite i spašavanja ne treba da bude stariji od 25 godina, da ima položenu C kategoriju vozačkog ispita i da ima položen stručni ispit za obavljanje poslova iz oblasti zaštite i spašavanja", kazao je Đukanović. 

Istakao je da njihova služba pokriva pored Glavnog grada i Opštine Tuzi i Zetu.

"Naša služba pokriva teren Opštine Tuzi i Opštine Zeta jer oni svoje službe još ne posjeduju. Nadamo se da će se popuniti broj koji tražimo radnika, jer smo deficitaran kadar. Konkurs je otvoren 15 dana, i dokumentacija se predaje u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu", zaključio je Đukanović. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније